Tech Insider - S02 / E01

Van AI en IP tot ZZP: juridische uitdagingen bij overnames in de techsector

Martijn van der Hoeden - Maxim Terweij - Pim van der Beek

In deze nieuwste aflevering van Tech Insider bespreekt Martijn van der Hoeden samen met Maxim Terweij alles over de juridische uitdagingen bij overnames in de techsector.

Maxim is advocaat bij Norbruis Clement Advocaten in Amsterdam en specialist in fusies en overnames en bijbehorende juridische due diligence.

Enkele belangrijke onderwerpen die aan bod komen zijn:

Vastleggen intellectueel eigendom in tech

Maxim benadrukt het belang van een goed ingerichte juridische structuur en het juist overdragen van intellectueel eigendom, vooral bij de betrokkenheid van externe ontwikkelingsteams.

Risico's met betrekking tot intellectueel eigendom

Door geschillen rond eigendom en de opkomst van AI en content scraping, worden steeds meer problemen met betrekking tot intellectueel eigendom aangekaart. 

Onduidelijkheden over naleving van regels

Van het ontbreken van Data Processing Agreements tot gebrekkige GDPR-naleving, er zijn veel uitdagingen voor techondernemers om volledig compliant te zijn met regels over gegevensbescherming.

Daarnaast hoor je antwoord op de vragen:

  • Hoe kun je jouw techbedrijf beter voorbereiden op het gebied van intellectueel eigendom bij een mogelijke bedrijfsovername?
  • Welke impact heeft de digitalisering op het boekenonderzoek en welke rol speelt AI hierbij?
  • Hoe verhoudt de situatie rondom Rodeo Software zich tot de bredere ontwikkelingen in de techwereld en wat zegt dit over het belang van due diligence-onderzoek?
  • Welke juridische uitdagingen kunnen er ontstaan bij het werken met buitenlandse ontwikkelingspartijen en hoe kunnen deze worden aangepakt?
  • Welke rol spelen arbeidscontracten en ZZP-overeenkomsten in de due diligence-procedures en waar liggen hier de grootste valkuilen?
  • Op welke manieren kunnen bedrijven hun juridische structuur en contracten verbeteren om compliant te zijn met de regelgeving en om risico's te minimaliseren?

Nederlands technieuws

Ook nemen we samen met Pim van der Beek van Computable het laatste Nederlandse technieuws door.

Uiteraard bespreken we hierbij ook nog Pieter Vos die spoorloos is verdwenen en het Nederlandse Rodeo software met een (bijna) lege bankrekening achterlaat.

Vrienden van de show:

No Monkey Business, experts in tech M&A

PSOhub, de all-in-one premium project management tool

Ook een groot netwerk van Nederlandse (tech)ondernemers bereiken? Word een vriend van de show! Kijk voor de mogelijkheden op https://www.insiderpodcast.nl

company logo

Over Tech Insider

Tech Insider is dé Nederlandse podcast over tech M&A. Op zoek naar expertadvies om jouw techbedrijf of softwarebedrijf succesvol te verkopen? Zoek niet verder!

Host van deze show is Martijn van der Hoeden. Martijn is een zeer ervaren techondernemer en specialist op het gebied van tech M&A met zijn bedrijf No Monkey Business. Hij deelt samen met andere insiders exclusieve tips, inspirerende succesverhalen en essentiële stappen. Dus, wil je jouw techbedrijf verkopen met vertrouwen dan is deze inside info essentieel.

Voor alle techondernemers

Of je nu een startup-ondernemer bent met grote plannen voor een exit, of een doorgewinterde techondernemer die de volgende groeifase wil bereiken, Tech M&A Insider biedt de ultieme gids voor het navigeren door het complexe landschap van tech-fusies en overnames.

Van waardebepaling en onderhandelingstechnieken tot het overwinnen van valkuilen en het maximaliseren van groeipotentieel, Tech M&A Insider onthult de geheimen van een goede exit voor jouw onderneming.

Krijg exclusieve toegang tot insider tips, succesverhalen en de nieuwste trends in Tech M&A.

Vrienden van de show

Onderstaande bedrijven zijn trotse vrienden van onze show.

BDO accountants en adviseurs Bij het verkopen of overnemen van een bedrijf komt veel kijken, de specialisten van BDO helpen u graag verder.

Computable

Rutgers & Posch

No Monkey Business


Sponsormogelijkheden

Ook een groot netwerk van ondernemers in de techwereld bereiken? Word een vriend van de show! Mail ons voor de mogelijkheden.

Luister via ...

Volg ons op ...