Tech Insider - S01 / E05

Je bedrijf verkocht...en dan? Vastgoed in het buitenland? Beleggen? Cash? Naar de kinderen?

Aflevering 5 met de experts van Van Lanschot Kempen

Je techbedrijf verkopen is natuurlijk leuk, maar waar moet je nou met je geld heen na een succesvolle exit? Het klinkt als een ontzettend luxeprobleem, maar door verkeerde keuzes kan het zomaar eens snel bergafwaarts gaan met je vermogen.

Onze gasten voor deze aflevering zijn Bart Frohn, Structureringsspecialist bij Van Lanschot Kempen en Maarten Lof, Senior Beleggingsspecialist bij Van Lanschot Kempen.

Samen met host Martijn van der Hoeden van No Monkey Business bespreken zij waar je op moeten letten na een succesvolle bedrijfsverkoop.

Tijdig herstructureren en fiscaal slim handelen

Bart deelt waardevolle inzichten over bijvoorbeeld het herstructureren vóórdat je je bedrijf verkoopt.

Daarnaast deelt hij tips om je vermogen privé te houden voor de nieuwsgierige buurman (jouw BV heeft immers een deponeringsplicht).

En ook een mooie: wanneer ben je eigenlijk écht financieel onafhankelijk?

Familiebanden en financiële onafhankelijkheid

Bart gaat ook dieper in op de impact van financiële beslissingen op familierelaties want voor je het weet word je 'de bank van de familie'. En ook een belangrijke: wat is wijsheid als je kinderen uiteindelijk een deel van je vermogen krijgen?

Beleggingswijsheden en obligaties

Maarten bespreekt vanuit een beleggingsperspectief wijze lessen van niemand minder dan Warren Buffett en bespreekt of obligaties wellicht een slimmere keuze zijn voor jouw vermogen.

Ook deelt hij inzichten over hoe om te gaan met beurskoersen die aanzienlijk kunnen schommelen, zoals tijdens de COVID-19-pandemie.

Van politiek tot woningmarkt en BAFO-rondjes

De mannen gaan ook nog in op mogelijke consequenties van politieke keuzes, de ontwikkelingen op de woningmarkt en Martijn legt uit wat een BAFO-rondje precies inhoudt.

Verder bespreken we ook nog:

  • Funda: eindelijk een koper voor hét huizenplatform?
  • De SaaS Capital Index
  • De foto van de bankrekening van Martijn
  • Het woningbeleid van De Jonge
  • Een luisteraarsvraag

Mis deze aflevering niet voor de slimme stappen die je kunt zetten vóór en na de verkoop van je techbedrijf.

company logo

Over Tech Insider

Tech Insider is dé Nederlandse podcast over tech M&A. Op zoek naar expertadvies om jouw techbedrijf of softwarebedrijf succesvol te verkopen? Zoek niet verder!

Host van deze show is Martijn van der Hoeden. Martijn is een zeer ervaren techondernemer en specialist op het gebied van tech M&A met zijn bedrijf No Monkey Business. Hij deelt samen met andere insiders exclusieve tips, inspirerende succesverhalen en essentiële stappen. Dus, wil je jouw techbedrijf verkopen met vertrouwen dan is deze inside info essentieel.

Voor alle techondernemers

Of je nu een startup-ondernemer bent met grote plannen voor een exit, of een doorgewinterde techondernemer die de volgende groeifase wil bereiken, Tech M&A Insider biedt de ultieme gids voor het navigeren door het complexe landschap van tech-fusies en overnames.

Van waardebepaling en onderhandelingstechnieken tot het overwinnen van valkuilen en het maximaliseren van groeipotentieel, Tech M&A Insider onthult de geheimen van een goede exit voor jouw onderneming.

Krijg exclusieve toegang tot insider tips, succesverhalen en de nieuwste trends in Tech M&A.

Vrienden van de show

Onderstaande bedrijven zijn trotse vrienden van onze show.

BDO accountants en adviseurs Bij het verkopen of overnemen van een bedrijf komt veel kijken, de specialisten van BDO helpen u graag verder.

Computable

Rutgers & Posch

No Monkey Business


Sponsormogelijkheden

Ook een groot netwerk van ondernemers in de techwereld bereiken? Word een vriend van de show! Mail ons voor de mogelijkheden.

Luister via ...

Volg ons op ...