Tech Insider - S01 / E09

Voorkom ellende bij het verkopen van jouw techbedrijf: een M&A advocaat weet waar je op moet letten

Aflevering 9 met Matthijs van den Broek, Sander Hulsman en Martijn van der Hoeden

In de nieuwste aflevering van Tech M&A Insider bespreken we het belang van een M&A advocaat bij het verkopen van jouw techbedrijf.

Host Martijn van der Hoeden gaat in gesprek met Matthijs van den Broek van Rutgers & Posch Advocaten, inmiddels vaste gast en een expert op het gebied van juridische aspecten van tech M&A.

Legal do's en don'ts voor een succesvolle verkoop

Martijn en Matthijs bespreken een scala aan onderwerpen die essentieel zijn voor ondernemers die hun techbedrijf willen verkopen.

Vertrouwen tussen ondernemer en advocaat

Ontdek waarom het opbouwen van vertrouwen tussen de ondernemer en de advocaat van vitaal belang is voor een succesvolle transactie. Leer hoe een goede samenwerking het verschil kan maken in het verloop van het verkoopproces.

Verschil tussen Europese en Amerikaanse deals

Matthijs deelt inzichten over de verschillen tussen deals met Europese en Amerikaanse partijen en waarom het begrijpen van deze nuances essentieel is voor een succesvolle onderhandeling.

Intellectueel Eigendom vastleggen

Ontdek waarom het zorgvuldig vastleggen van Intellectueel Eigendom (IE) cruciaal is voor de waarde van jouw techbedrijf en hoe een M&A advocaat hierbij kan helpen. Vergeet ook niet te letten op de afspraken met freelance programmeurs!

Risicoanalyse en scenario-denken

Leer waarom het belangrijk is om vooruit te denken en mogelijke risico's te identificeren, zowel voor als tijdens het verkoop.

Actueel Nederlandse technieuws

Verder schuift Sander Hulsman van Computable aan om het meest actuele Nederlandse technieuws te bespreken, waaronder updates over ASML en Imtech. Hij bekijkt ook de nieuwste investeringen in Nederlandse techbedrijven, met mogelijk de opkomst van 'het nieuwe ASML'. proces. 

En verder...

Martijn deelt trouwens ook nog een filmtip gerelateerd aan legal M&A en uiteraard laat onze 'tech teckel' zich ook weer even horen.

Mis deze geavarieerde aflevering niet! Te beluisteren via je favoriete podcast-platform zoals Apple, Spotify of rechtstreeks op onze website.

company logo

Over Tech Insider

Tech Insider is dé Nederlandse podcast over tech M&A. Op zoek naar expertadvies om jouw techbedrijf of softwarebedrijf succesvol te verkopen? Zoek niet verder!

Host van deze show is Martijn van der Hoeden. Martijn is een zeer ervaren techondernemer en specialist op het gebied van tech M&A met zijn bedrijf No Monkey Business. Hij deelt samen met andere insiders exclusieve tips, inspirerende succesverhalen en essentiële stappen. Dus, wil je jouw techbedrijf verkopen met vertrouwen dan is deze inside info essentieel.

Voor alle techondernemers

Of je nu een startup-ondernemer bent met grote plannen voor een exit, of een doorgewinterde techondernemer die de volgende groeifase wil bereiken, Tech M&A Insider biedt de ultieme gids voor het navigeren door het complexe landschap van tech-fusies en overnames.

Van waardebepaling en onderhandelingstechnieken tot het overwinnen van valkuilen en het maximaliseren van groeipotentieel, Tech M&A Insider onthult de geheimen van een goede exit voor jouw onderneming.

Krijg exclusieve toegang tot insider tips, succesverhalen en de nieuwste trends in Tech M&A.

Vrienden van de show

Onderstaande bedrijven zijn trotse vrienden van onze show.

BDO accountants en adviseurs Bij het verkopen of overnemen van een bedrijf komt veel kijken, de specialisten van BDO helpen u graag verder.

Computable

Rutgers & Posch

No Monkey Business


Sponsormogelijkheden

Ook een groot netwerk van ondernemers in de techwereld bereiken? Word een vriend van de show! Mail ons voor de mogelijkheden.

Luister via ...

Volg ons op ...